27 Feb 2013

INFO HARI INI-KANDUNGAN TERLARANG

Siapa kata TABITA SKIN CARE ada barang terlarang?? 

MEMANG BENAR TABITA ADA BARANG TERLARANG!!! TETAPI  ITU PADA TABITA SKIN CARE 
TIRUAN / PALSU SAHAJA..

TABITA SKIN CARE 
ORIGINAL SELAMAT 
DIGUNAKAN..

62 comments:

  1. Selamat x pakai tabita utk ibu yg menyusu bayi?

    ReplyDelete
  2. Maaf. Saya nak tye. Tabita skin care do malaysia ada approval dari KKM tak? Kami risau. Ada yg kate kulit muke hakis nipis. Naik cerawat jerawat kecik. Jadi kusam. Dan paling membimbang kan ada yg mengatakan tabita ni boleh dpt harga murah. Cream nye boleh dibeli timbang dlm rm30. Mohon beri jawapan. Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rujuk sini

      https://www.facebook.com/nztrendybizon9

      Delete
  3. Salam...
    Bagi Ibu menyusu, tiada masalah..tetapi untuk keselamatan kulit, better pakai tabita selepas 8 bulan menyusukan anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. Nk tnye kenape better guna lps 8 bulan nyusukan ank.. Klu sblm 8 bln bahaya pd ank ker?

      Delete
  4. Hai TYNA NORIZAN, Tabita skin Care selamat digunakan..Untuk pengetahuan anda, info yang anda dapat itu adalah salah serta merta. Tabita Skin Care adalah produk berkualiti . Tabita Skin Care tiada KKM kerana ianya daripada Indonesia. Untuk Info seperti yang anda dapat, itu adalah info untuk Tabita yang palsu dear.

    Thank you,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak kira dari negara mana sekalipun..setiap produk dari dlm atau luar WAJIB mndapat kelulusan KKM. Jgn cuba putar belit pengguna.

      Delete
  5. Ada tabita palsu ke? Mcmmna nk tau yg original n fake?? Tq

    ReplyDelete
  6. sy nak tanye...ade sorang minah ni kate terdapat HYDROQUINON, betul ke?sy just nak tau je...tq

    ReplyDelete
  7. Tabita Skin Care yang original SELAMAT digunakan....tidak ada kandungan terlarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. But why tabita x tulis kdgn apa?

      Delete
  8. keluar paper berita harian 26/04/2013

    ReplyDelete
  9. yes dear..itu keluar pada paper ...tapi adakah anda teliti packaging yang mereka test??? ia adalah dari produk palsu....harap maklum...tabita palsu memang merbahaya...

    ReplyDelete
  10. Sebenarnya tak keluar paper BH pun? Nampak sgt x baca surat khabar. Cuba lah tgk betul2 post yg u copy dri facebook tu.sejak bila berita harian heading 'berita harian'. Its BH capital letter. N mana ada berita dalam negeri. Its nasional.

    ReplyDelete
  11. Mane 1 yang betul ney ?

    ReplyDelete
  12. For the good sake... Who is the Dermatologist Tabita skincare product?. By claim product has been dermatology tested without saying who the dermatologist is wrong doing. So please clarify it for consumer like me to buy this product. A thousand people out there (who really care about their health) want to know the approval of goodness of the product before they using the product. If the product manufacturer follow the protocol(BTW who is the manufacturer of Tabita? They keep it secret and why?) the fake product never occur. Example FANCL, MURAD, YONKA , etc etc... Did you ever heard their fake product... Never. Don't get me wrong, but Tabita producer ( I can't find the producer either) need to do something other than testimonial and review from client to prove that the product are save. If it be done the whole world will accept Tabita with the open arm.

    ReplyDelete
  13. Harap maklumkan.... Singapore yg buat test sebelum product dibenarkan dipasarkan di sini... Yang tertulis di Surat khabartu adalah berita harian Singapore. Product ini telah di haramkan disini Malahan jika di bawa Masuk juga maka mereka didenda Sebanyak 10,000.00 dollar Dan penjara tiga bulan. Tabita tidak punyai kilang rasmi Dan dermatologist yg rasmi, Dan mereka juga gagal memberi maklumat Asas produksi Tabita skincare. Itu adalah sebahagian kenapa iyanya diharamkan disini.

    ReplyDelete
  14. Whats the ingredient tabitha skincare asli? If its stated it will clear all doubt..

    ReplyDelete
  15. Bella ada jual loose item tabita tak? Bukan 1 set.. kalau saya nk beli smooth lotion je ada?

    ReplyDelete
  16. So far saya pakai tabita dah setahun.. alhamdulillah kulit muka saya sgt elok kalau nak dibandingkan dgn sblm saya guna tabita.. tp saya harap Bella ada jual loose item.. tak perlu lah beli the whole set kalau satu item je habis :)

    ReplyDelete
  17. Saya sbg pguna pun ingin mgetahui kbenaran produk tabita ni.mmg prubahan pd wajah amat ketara skali dgn masa yg singkat.masalahnya skarang adakah produk ini betul2 selamat ke???

    ReplyDelete
  18. mcmn nk beza tabita y ori dan y xori?

    ReplyDelete
  19. nak tanye ingredient pun x nk jawap...apa cer....

    ReplyDelete
  20. Thanks For Sharing ! such a great information with us Hair Removal Solution in Malaysia Dermatologist in Malaysia .


    ReplyDelete
  21. Guys klu nk diikutkn suma produk kt dunia ni ade bhn kimia xbnyk pn skit... Lain la klu u alls petik buah papaya trus dr pkok n tenyeh kt muka... Kt mlysia pn ade produk yg xslmt dgunakn srta mngelupas mcm natasya,nouvellas visas... So knp produk tu dbnarkn wlaupn trang2ngan boleh wat muka cntik tp boleh mnipiskn kulit n klu brhenti bleh buat muka jd htm legam balik... So what the difrent? Soooooo.... Klu xnk guna xpyh la nk meroyan coz bnyk produk lain yg u alls bleh pkai... Pkaila produk amerika ke australia ke.... Klu u tngk dorg suma makup je tbal.... Tp sbnrnye dorg bruk dsbbkn cra pmknan yg xbaik... Ok tq...

    ReplyDelete
  22. Iskh ikshhh iskhhhh.....teruk sguh maklumbalas kat atas tu....ni bkn pasal "kl x nak guna x pyh la meroyan".ni bab kshtn n keselamatan pengguna.....kami ni berminat nk guna sbb mmg blh nmpak prbhan pas pkai tabita tp pd ms yg sama sbg konsumer kani ada hak utk tahu bahan apa yg ada dlm tabita sbb dia x tls apa2 pon...cuma tulis bahan semulajadi......kl ye bahan semulajdi tulis je la kat pack tu......ni tdak...guna alasan tabita tiruan lah bagai....nampak sgt ada benda disembunyikan.....apakah dosanya kalau jual n promote barang yg blh memudaratkan?kesan jangka panjang bkn setahun dua.

    ReplyDelete
  23. Banyak je produk lain yg diimport dari negara luar yg ada kelulusan KKM. Adalah kewajipan setiap produk kosmetik yg nak dijual di malaysia utk dapatkan kelulusan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Malaysia. Setiap produk perlu dilabelkan dgn jelas nama pengedar & kandungan produk. Kalau halal, ada logo halal luar negara yg diiktirah oleh jakim, kalau lulus kkm, ada no kod nyer.
    Cuba tanua doktor / chemist / scientist, apa kandungan penyebab kesan yg cepat & ketara? Jawapannya bahan kimia yg kuat dlm kategori steroid. Kalau btul2 guna bhn semulajadi, tindak balas mmg lambat dan kalau ada pengelupasan pun, halus jer, tak nampak tp rasa jer. Kalau menggelupas teruk, lepas tu terus cantik, mmg la kat muka x nampak kesan buruk, tp dalam kulit muka? Tisu dalam kulit? Pernah terfikir x yg ianya akan menyebab kesan jangka panjang?

    Org yg hisap rokok / ambil dadah / minum arak pun tak sakit dalam masa setahun 2. Ada yg tunggu 10 tahun atau lebih baru kena sakitnya. Apatah lagi benda yg kita x makan tp sapu ke kat kulit. Tentu ambik masa bertahun2 baru nak tunjuk kesannya.

    Apa pun, berwaspadalah. Biar org kata kita cerewet asal kita tak memudaratkan diri sendiri. Gunalah produk yg sah halal & lulus KKM.

    ReplyDelete
  24. so cmne produk tabita ni ok ke x

    ReplyDelete
  25. x ok..dekat indonesia sendiri dah diharamkan produk tabita ney..

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. saya adalah pengeluar produk kosmetik, berasaskan bahan semulajadi untuk merawat masalah jeragat . produk saya bertindak memulihkan dan menghalang proses penghasilan jeragat dari dalam lapisan kulit wajah. saya sedar yang saya perlu bersaing dengan produk jenama tabita kerana produk ini agak popular. walaupun x selamat tetapi ramai yang masih membeli.. semua produk yang selamat untuk digunakan akan mendapat kelulusan dari KKM, melalui satu badan kerajaan bernama Biro Farmaseutikal Kebangsaan ( BPFK ). jika ada bahan terlarang, memang x lepas KKM. sepatutnya tabita ada KKM, tetapi sebab x lepas KKM maka ianya dijual secara dalam talian ( online ). even produk dari Thailand yang masuk malaysia pun kena daftar KKM. jika sesuatu produk itu diimport, tiada masalah untuk daftar KKM as long kita follow the procedure..

    pilihan ditangan anda...

    ReplyDelete
  28. Marilah kita sama2 amalkan makanan2 sunnah seperti minyak zaitun,kismis,kurma.. utk kesihatan n kecantikan .. :)

    ReplyDelete
  29. Semua tenang.. korg tau x yg pakai tabita fake, muka teruk, then bila beli ori, baru bagus cantik mukajgn dengar sebelah pihak,, biasa bila produk dah naik, ramai ambik kesempatan buat fake., pengeluar terbesar tabita palsu adalah dari medan..indonesia sendiri,, pengasas tabita ori ialah ibu desi damayanti,, ada seorg agen rasmi dia kat malaysia,. Nama dia watie..or dikenali watie tabita,, korg leh check fb dia,, nanti saya bg link,, terlalu banyak tabita fake skrg ni,, dan si pengedar tabita fake telah juga mmasarkan scara meluas di malaysia,, tu yg ada merxury bagai.. kita selidik, dan jgn sebarkan sesuatu jika tak pasti,, nanti jatuh fitnah... jgn cakap sebenarnya diorg ada sesuatu nk sembunyi, dah kena fitnah, bila nak mempertahankan diri ada pulak org ckp ..ala tu alasan..cuba korg duk di tempat mereka., google perbezaan tabita fake n ori.. please ..

    ReplyDelete
  30. Tabita dah dpat kelulusan bpom, ministry health indonesia.. kkm otw.. so sebagai pengguna yg betul2 nak tahu , tak nak kulit muka rosakla, apala, korg kena tau bahan dlm tabita is AHA.. aha ni doktor pakar kulit pun guna nak dapatkan kulit bak telur dikupas., ia dibenarkan dlm beberapa percentage dlm produk kosmetik.. tabita ori AHA bahan aktif,, if fake.. bahan aktif hydroquinone thretionin n merxury yg tinggi hingga diharamkan di spore.. nama sapa yg buruk? Tabita gak la..they have npthing to hide, the fake producers tabur pasir dlm periuk nasi diorg.. banyakkan biat research kat google sblum tuduh sana, tuduh sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo camtu kenapa x d nyatakan isi kandungan dia kat packaging... bubuh semua isi kandungan, alamat n sbgnya kat situ, baru org x risau.... n dptkan kelulusan kkm dulu baru pasarkan.... senang cite. Kalo sume tu dh clear saya takkan ragu2 try tabita jugak. Walaupun masa ni saya mmg nak sgt pakai bila tengok muke kekawan dh cantik n putih dlm masa yg singkat...

      Delete
  31. Info yg yg diatas adalah bagus dan brrguna buat pengguna produk tabita....tapi mcm mane nk bezakan yg ori dan produk tiruan.sdangkn di indonesia produk tabita ni tidak dinyatakn tmpat pmbuatannya tarikh luput dan senarai bahan yg digunakan utk menghasilkan produk tabita trsebut..sy baru pulang dr indonesia, menurut pengedar di indonesia mereka sndiri pun xtahu tabita ni dibuat dimane dan dia org sndiri pun order scara online.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I guna tabita desidamayanti.setiap packaging ada letak ingredients dan tarik luput ,ada jugak nombor daftar bpom.the real producer of tabita skincare adalah desi damayanti and suami pak tony.ble visit laman web DDs.Kan smua bijak mengoggle

      Delete
  32. Hi...nk tanya...tawu x pasal produk tabyta gold?apa beza produk tabyta gold dgn tabita skincare ni?ade yg ckp same je...yg bezanya tabyta gold ni di kluarkn dr kilang d malaysia atas persetujuan pihak indonesia...dan lulus kkm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tabita indonesia byk isu merkuri..tapi dapat sambutan..so malaysia repacking balik...n name kan tabyta gold yg ade kkm...so kandungan bahan yg dikatakan bahaye tu dikurangkan..tabita indon x der kkm..tu je beza dea...murah dr tabita indon sebab tade toner...toner tabita kuat sgt n byk bhan berbahaya...n nak jage penggune since tabita byk tiruan sgt

      Delete
    2. Rujuk sini
      https://www.facebook.com/nztrendybizon9

      Delete
  33. Saya suka tabita! Puas hati! Org yg muka teruk tu sb cara pemakaian salah.....atau mereka beli yg fake..kesian...sy dah habis pakai semua..now guna sabun papaya saja..itu org yg jual tabita yg suruh..lepas habis satu set dia suruh stop..guna pencuci papaya sj..ok je muka sy ni..dah 2 thn dah...ummm...

    ReplyDelete
  34. Hm bau toner mcm produk claridem n sbun memg sbun papaya la kn

    ReplyDelete
  35. Lantak korang la nak guna tabita pun..yang rosak kulit muke korang..kawan aku pakai tabita ori ok,1set..bile xpakai krim tabita,jerawat naik..kulit kusam..maybe kulit kwn aku jenis sensitif,so xtahan pd produk yg terlalu tinggi bahan kimia..memang la smua produk ada bahan kimia,cuma yg membezakan,kimia tu terlalu tinggi atau x..ramai yg kulit muke rosak lepas guna tabita..mungkin pada korang yang pakai elok tu,sbb kulit muka korang jenis bkn sensitif,atau senang ckp mcm kulit buaya..asal muka korang elok,korang kata produk tu bagus..tp korang xpk dalam jangka ms panjang..secara logiknya,produk yg natural lambat memberi kesan pemutihan dlm waktu terdekat..yg putih cepat tu,fhm2 saje la,berapa byk kandungan bahan kimia die..kalau tinggi bahan kimia die,bermakna cepat la kulit korang putih melepak...korang teruskan la pakai tabita,dlm ms beberapa tahun,pastu korang benti..apa akan jadi? Sbb tu penjual tabita tu ckp,lepas abis 1 set,pakai sabun papaya,kenapa die suruh stop pakai tabita lepas 1 set? Fhm2 saja la labu..pada yg pengguna tegar or ketegaq,ingt pesan aku..pakai dlm ms jangka yg lama..pastu benti..aku nk tgk sikit muke korang yg putih melepak jd apa....benda ni slalu kalau benti,muke korang mesti teruk..produk indonesia,aku pecaye pd mustika ratu je..tu br bahan semulajadi...yang pengguna tabita tu,xyah la nak mrh2 pertahankan produk kesayangan korang tu..nak pakai,pakai jela..jahanam bukan muke aku,muke korang..harap maklummmmmm.............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..saya seorang nurse hospital kpj..saya ada seorang patient yg selalu dtg tiap tiap bln utk dptkan rawatan disini...patient tersebut sgt cantik dan mempunyai kulit yg gebu..doktor pernah menegur die "apakah produk yg cik guna" patient tersebut berkata "tabita doktor" lepas doktor mendengar penjelasan patient tersebut,doktor trus ckp "jgn teruskan penggunaan produk tersebut,kerana produk tabita blh menyebabkan kanser kulit"....since daripada tu,br sy tau produk tabita mempunyai chemical yg sgt berbahaya...sedangkan produk yg ada KKM pun kdg harus kite ragui..ini kn pula yg tiada kelulusan dari KKM...byk produk kdg2 ada kelulusan KKM,tapi ada juga yg pakai muke jd merah,mengelupas,kenapa? Sebabnya masa mereka hantar produk tersebut kt KKM,produk tu tiada hidrokinon dan sebagainya..jd terus mendapat kelulusan KKM..tetapi kdg2 produk tersebut dibawa semula secara pd kilang secara sorok2,dan kemudian meletakkan semula bahan kimia seperti hidrokinon,merkuri ke
      dlm produk tersebut..sebab itulah kdg2 dah dapat kelulusan KKM,tapi produk tersebut ditarik balik...kenapa mereka meletakkan bahan berbahaya pd produk? Sebabnya merkuri,hidrokinon,tretion,itu smua tidak memerlukan kos yg tinggi..berbanding bahan semulajadi,ia sgt mahal untuk membuat sesuatu produk..mcm sk11,dermalogika,neesa ..produk yg mempunyai dermatologist ..itu semua produk yg mempunyai bahan yg natural..sbb itu produk
      tersebut mahal..fikirkan sebelum guna..kdg2 memang elok buat ms ni,tapi kite xsedar merkuri,hidrokinon,tretion,memasuk ke dalam pembuluh darah kite..seterusnya ia pegi pada organ ginjal kite ...itu sgt membahayakan kesihatan..nak pakai sesuatu produk,dapatkan nasihat doktor yg bertauliah..tp dah terang2 doktor sendiri cakap tabita blh kene kanser kulit..so anda buat,anda dpt..

      Delete
  36. assalmkum.
    Benarkah kilang Tabyta Malaysia terlibat dlm operasi pembuatan atau hanya packing semula tabita dr indonesia shj.
    Adakah tertera kelulusan kkm pada barangan Tabyta Malaysia.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila rujuk sini

      https://www.facebook.com/nztrendybizon9

      Delete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. Nk dptkn info tentang tabyta gold lulus kkm bleh klik link ni


    https://www.facebook.com/nztrendybizon9

    ReplyDelete
  39. Asalam,
    Pengguna now tak bodoh bro! boleh check product tabyta/tabita/desidayanti register ke tidak kat pharmaceutical Malaysia KKM.
    Sapa kat sini boleh go www.questa3.bpfk.gov.my
    Aku dah check product ni takde register. Pengguna jngan mudah tertipu. product tabyta/tabita/desi damayanti are poisoning and toxic product. Bannyak alasan penipu ckp tak perlu register!!! kepala hotak lu!
    Melayu kay sini malas nak membaca. dan mengkaji. Mudah terpengaruh nak cepat putih tanpa tahu this product canl effect risak buah pinggang and cancer to girl-girl. Percayanla...

    ReplyDelete
  40. Why aku dengar dah 5 tahun tabita kat pasaran but until now tak register pergi jabatan pharmacytical Malaysia? Did you know any kosmetic product local and outside luar malaysia mesti kene register dulu get appoval then baru boleh sell? Napa jual atas tangan dow??? SKII YANG ade kat shopping komplex now pun dulu kene register dulu kat KKM before boleh sell.. Aku bagi tau --- mcm ni!!!.. MOST PENJUAL TABITA NI BAGI ALASAN PRODUCT NI AMBIK MASA LAMA NAK REGISTER!! .. Wei.. Bapa aku keje sana la!!!.. Jngn nak kencing la!!
    For information , any produck luar negara tak kira dari INDON KE JEPUN KE, mereka NI MESTI lantik satu distributer mcm SKII LANTIK P&G SDN BHD. Then P&G company ni akan apply dekat KKM . Proses register only 3-4 day dah tau approve atau pun tidak utk sell product!!!... AKU ULANG !! Only 3- 4 day only!! So, tabyta??tabita 5 tahun tu ??? Tak boleh nak apply??? Actually, product ni sangat2 beracun n really toxic!!... Kulit akan mengelupas disbbkan terdapat bahan kimia yang berbahaya lalu merosakkan sel- sel kulit!!!...Jngn jadi bodoh sombong!!...
    Pada girl2.. Cantik only seketika but future???.. Kesan ? Ko boleh bukak sendiri:

    http://forum.femaledaily.com/showthread.php?1335-Tabita-Skin-Care/page300

    Bro, ramai gak tak tau:
    1. Effect kat kidney
    2. Cancer pada perempuan dengan cepat pada buah dada. Ramai tak tau bro.

    Ko boleh baca n selidik lebih mendalam bila ko google product ni TAKDE LULUSAN dari jabatan kesihatan di indonesia..

    ReplyDelete
  41. Saya pernah pergi satu seminar berkenaan skin product. Kita pengguna biasa boleh bagi sample product untuk dapatkan kepastian produk tersebut selamat atau tidak jika kita rasa sangsi.
    Anda boleh bawa produk tersebut kepada pihak Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan. Mungkin ada bayaran akan dikenakan tapi tak adalah sampai beribu ringgit. Boleh telefon Biro tersebut untuk keterangan lanjut. Jika anda lebih sayangkan wajah dan kesihatan anda apa salahnya keluarkan duit untuk buat semakan terlebih dahulu. Wallahu'alam

    ReplyDelete
  42. kalau bahan aktif tabita ialah AHA,bende ni menipiskan kulit so sepatutnya tabita kene tulis kat packaging produk ni yang,after pakai produk ni kene minimise dari terkena cahaya matahari sebab kulit nipis senang inflame.saya guna scrub dari farmasi,st ives timeless skin scrub,dekat packaging ada tulis bahan aktif aha(senang cerita kalau duduk kat malaysia yg panas terik ni,pakai waktu malam je )

    untuk yang berdegil nak pakai produk2 beracun(not only tabitha).....terima lah kenyataan kalau satu hari nanti anda sesak2 dada,sakit kepala migrain,kene kanser tetek berulat,mengandung asyik gugur tak lekat,tu semua tanda2 badan anda tu dah beracun toksik sebab krim anda tepek kat muka tu meresap masuk kedalam kulit terus masuk urat darah(vein) mengalir ke satu badan...i dah baca pengakuan orang2 indon kesan pakai kosmetik beracun mmg boleh sebabkan keguguran bayi...

    kepada yang baca nasihat ikhlas ni,berterima kasihlah....jgn pulak kata kami ni dengki bisnes orang ke apa...niat kami ikhlas nak create awareness supaya takde anda semua tak mendapat bahaya

    oh ye dan lagi satu,kkm tak raid barang palsu ....kkm tu bukan bodoh2 ubi buat kerja cincai nak gi raid barang tiruan...depa sebelum nak raid dah berbulan2 buat risikan... so luaskan pengetahuan mu yer

    peace

    ReplyDelete
  43. Tapi kan tabita yang original (skrg dikenali sbg desi damayanti) dah dapat kelulusan dari BPOM. Macam KKM jugak lah di Indonesia. Masih dikiri bahaya ke? Mohon pencerahan. Terima kasih

    ReplyDelete
  44. Tapi kan tabita yang original (skrg dikenali sbg desi damayanti) dah dapat kelulusan dari BPOM. Macam KKM jugak lah di Indonesia. Masih dikiri bahaya ke? Mohon pencerahan. Terima kasih

    ReplyDelete
  45. hmmm bru bli tabita...tgk ctik je yg pki..tp bila baca sdih bak hang..klu ikutkn byk produk kt psaran ni smua tk.lulus..cth qu puteh..night cream dy mmg tk.blh.pki bau kuat sgt..Natasha jgn ckp.lh..NV..toner dy..nk tulis pjg no...tp slg cream tu mlekit mmg mragukan lh...

    ReplyDelete
  46. hmmm bru bli tabita...tgk ctik je yg pki..tp bila baca sdih bak hang..klu ikutkn byk produk kt psaran ni smua tk.lulus..cth qu puteh..night cream dy mmg tk.blh.pki bau kuat sgt..Natasha jgn ckp.lh..NV..toner dy..nk tulis pjg no...tp slg cream tu mlekit mmg mragukan lh...

    ReplyDelete
  47. Yg jujurnya sya Dan kawan guna tabita skin care ori since 2013, muka nampak cantik halus gebu putih! Kawan berhenti Mac 2016 muka naik teruk pada May 2016 yanh buatkan sya pun tekejut tgk muka dia. Bayangkan saja sampai refer pakar kulit suntik ubat pulihkan muka dan masih on antibiotics! Sedih takut Dan macam2 perasaan timbul. Fikiran otw to stop tabita skin care after 3 years using that product. Going to stop slowly...

    ReplyDelete
  48. Yg jujurnya sya Dan kawan guna tabita skin care ori since 2013, muka nampak cantik halus gebu putih! Kawan berhenti Mac 2016 muka naik teruk pada May 2016 yanh buatkan sya pun tekejut tgk muka dia. Bayangkan saja sampai refer pakar kulit suntik ubat pulihkan muka dan masih on antibiotics! Sedih takut Dan macam2 perasaan timbul. Fikiran otw to stop tabita skin care after 3 years using that product. Going to stop slowly...

    ReplyDelete
  49. Thanks sbb banyak komen2 dalam ni yang dapat tambahkan ilmu saya.

    ReplyDelete
  50. adik sy guna tabita ori 5 years ago..memang kulit flawless sangat sangat gebu cun melecun smpai sy malu kalau nk selfie dgn dia..then dia stop sebab mahal nk repeat beli yg baru lepas dh abis set kedua..masa tu baru nmpk kesan yg sangat2 menyedihkan..muka dia naik jerawat nanah merah2 besar,,smpai dia malu nk keluar rumah..sebab malu org tegur aik kenapa muka jerawat banyak..sebelum ni putih gebu licin bagai..sy teman dia jumpa pakar kulit..mkn vitamin n ubat n skincare dari pakar kulit..abis beribu untuk pulihkan kulit muka dia..tapi malangnya dah 5 tahun dia usaha makan ubt vitamin n guna skincare yg pakar advise..but smpai hari ni kulit muka dia masih berjerawat cuma dh tak bernanah..tapi memang kesian la sebab jerawat timbul2 di dahi pipi semua..sekarang sy advise suruh dia guna bahan2 smulajadi je untuk cuci muka..so pada yg nk try tu fikir la banyak kali..

    ReplyDelete