30 Apr 2012

REAKSI PEMAKAIAN YANG MUNGKIN TERJADI KETIKA MENGGUNAKAN TABITA SKIN CARE


Pemakaian dari wajah hingga leher. Setelah memakai Tabita pada minggu pertama muka akan terasa perih, kencang gatal, kusam diikuti dengan pengelupasan yang dirasakan selama 10 hari, dalam keadaan seperti ini tidak diperkenankan untuk menggaru/ sejenisnya yang dapat mengakibatkan wajah menjadi luka. Pada pemakaian leher akan terasa gatal-gatal, teruskan pemakaian, kurangi smooth lotion hanya 2 tetes saja, setelah kurang lebih 2 minggu akan normal dan terlihat hasilnya setelah 1 bulan. 

Catatan: Reaksi berbeza untuk setiap orang, ada yang mengalami pengelupasan ada yang tidak.
Bila terasa perih/ gatal cukup ditekan secara perlahan dengan mengunakan tisu atau kapas yang bersih dan lembut, pemakaian tabita harus terus dilakukan/ jangan dihentikan.

Setelah pengelupasan di wajah (pengelupasan tipis) telah merata, maka gatal akan hilang dengan sendirinya.

Pengelupasan yang agak lama biasanya pada daerah hidung dan mulut, setelah minggu ke 4 dan 5, perubahan akan terlihat pada wajah anda.

Pemakaian dalam 1 bulan tersebut dilarang mencampurkan/ menggunakan produk kecantikan lain, kalau memang terpaksa, pakailah hanya 1 produk. Sebolehnya, dalam masa 1 bulan, jangan menggunakan bedak jika inginkan hasil yang lumayan.

22 comments:

  1. nk tanya jika pas pakai day cream kite sapukan blusher boler ker?

    ReplyDelete
  2. hi nak tanye, sy baru aje pakai produk tabita, pas pakai daily cream nak pakai bedak tabur takpe ke?

    ReplyDelete
  3. Org kata klu ada pengelupasan brmakna product trsebut mngandungi hidroquine.. Betul ke?

    ReplyDelete
  4. brape harga ni?kalau saya ade pkai produk lain nak tukar kpd tabita ni perlu ke rehatkn kulit dlm mse smggu tanpa pkai apa2 produk then baru start pkai tabita?

    ReplyDelete
  5. hai dear.... tak perlu rehat...just terus pakai tabita shj pun dah oke...pada permulaan pakai tabita, di harapkan jgn pakai apa2 produk selain tabita dear...

    ReplyDelete
  6. huhu gatalnyer kat leher nie..baru pakai 5hari..setakat ni xde pegelupasan....tapi kulit wajah rasa pedih n kusam....huhuhu

    ReplyDelete
  7. hai dear..ia kelihatan kusam kerna kulit sedang mengalami proses pengelupasan...jadi die akan kelihatan kusam sebelum ia menggelupas...

    ReplyDelete
  8. Bru pakai 3,4 ari pedih kt muka 2 terasa tapi Ada tumbuh jerawat merata2 seluruh muka...normal ker?

    ReplyDelete
  9. Hye..kalo kulit mke x m'ngelupas, mke still akan kusam ke..?

    ReplyDelete
  10. Hi....kalo kulit tak kusam, normal ke? kerja saya sering berjumpa orang, saya mesti mengenakan makeup, tak pe ke?

    ReplyDelete
  11. Hi, saya dah pakai seminggu, dah start mengelupas, sekarang ni kulit jadi kusam, normal ke? Dalam sebulan baru boleh tgk berkesan yeah?

    ReplyDelete
  12. hi i nk tanya.betul produk tabita ni produk terlarang kt indon n x dapat jeluludan kementerian kesihatan

    ReplyDelete
  13. Hi!saya nak tanya dah pakai tabita 5 minggu.tapi di dahi saya jadi tompok tompok putih.mengapa ya?
    Tq

    ReplyDelete
  14. saya dah pakai 3 hari, kulit rasa amat perit pedih dan merah...tak boleh tahan rasa sakitnya. Patut saya teruskan atau tidak...?

    ReplyDelete
  15. da sebulan pakai, jerawat besar2 tumbuh bahagian dahi, muka n dagu, ni reaksi normal ke tak ye.. sy skang tataw nk teruskan ke ataupun nak stop, sedih tgk muka sndiri skang, haha

    -Wana-

    ReplyDelete
  16. SAYA DH APPLY TABITA 2 WEEK.TP MCM XDER PERUBAHAN PUN.MENGELUPAS PUN TAK BIASA2 AJER...INGAT RAYA NI LEH JD CUN CAM CHE TA.HUWAAAA.........!!!!!

    ReplyDelete
  17. HAI DEAR...AWAK BELI DR SIAPA YA,...MUNGKIN AWAK TERSALAH BELI YG TIRUAN...

    ReplyDelete
  18. Reaksi yang dialami bagi setiap individu bisa berbeda-beda, ada yang mengalami pengelupasan ada juga yang tidak. Jika terjadi pengelupasan biasanya terjadai pada seminggu pertama pemakaian saja, selanjutnya normal seperti biasanya.

    ReplyDelete
  19. Hari kedua pemakaian, saya rasa pedih yg teramat, muka merah2 tapi waktu cuci and pakai toner je. Lepastu tak merah. Pedih pun kurang. Tapi bila cuci and pakai toner balik, pedih tu datang balik. Rasa macam tebakar. Sampai keluar air mata. Tapi muka takda bengkak2. Cuma pedih and merah masa cuci dan pakak toner. Lepas guna cream reda sikit pedih and merah. Is it normal? Kalau normal sampai brapa lama ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama mcm yg saya alami skrg.rasa pedih mcm nak terbakar jer kukit wajah ni.awak mcmna dah perubahan?

      Delete